Csillagvizsgáló

Egy hét a csillagok alatt: észlelőestek a Kiskunság fényektől távoli vidékén

2021. augusztus 02. - PFreddy

Helyszín: Jászszentlászló Kézműves tanya

 

Időpont: 2021. augusztus 9-14. (hétfő-szombat) minden nap 21:00-tól

 

Belépőjegy: a részvétel ingyenes, előzetes bejelentkezés nem szükséges.

 

Program jellege: csillagászati előadás / távcsöves bemutató / lézeres csillagképtúra / hullócsillag-les

mcse-kiskun.jpg

Ezúton szeretnénk meghívni minden kedves érdeklődőt a XXI. Kiskun–Neptunusz Csillagászati Észlelőtábor ideje alatt, Jászszentlászlóra, a Kézművesek Tanyájára. 2021. augusztus 9-14. között minden nap kb. 21:00-tól távcsöves bemutatóval, csillagképnézéssel és meteor megfigyeléssel készülünk a látogatók számára.

A helyszín homokos dűlő úton érhető el, parkolási lehetőség a tanyán kívűl a szántóföldön. Vendégeinkét kérjük a tábor területén csak vörös színű fényforrást használjanak.

 

terkep.jpgA tábor megközelítése.

 

Szervező: MCSE Kiskun csoport & Neptunusz Amatőrcsillagász Kör

 

A Neptunusz Amatőrcsillagász Kör 1999-ben azzal a céllal jött létre, hogy a régióban élő, a természettudományok iránt fogékony érdeklődők számára lehetővé tegye a csillagászat megismerését. Távcsöves bemutatókat, előadásokat, találkozókat, csillagászati táborokat, asztronómiai témájú kiállításokat és közös észleléseket szervez, melyhez biztosítja a szükséges eszközöket is. A hasonló érdeklődési körű emberekkel kapcsolatot alakíthatnak ki tagjaink, ami lehetővé teszi az elsajátított alapismeretek tovább mélyítését. A 2000. évben tagságunk növekedése lehetővé tette, hogy a magyarországi csillagászat alapszervezetének tekinthető Magyar Csillagászati Egyesület (MCSE) helyi csoportjává alakuljunk, MCSE Kiskun Csoport néven. Így neves előadók, gyakorlott ismeretterjesztő szakemberek segíthetik munkánkat, ami tovább emeli tevékenységünk színvonalát. Célunk, hogy a régióban elérhetővé tegyük a csillagászat szabad gyakorlását mindenki számára. Rendszereses összejöveteleinket, szervezett programjainkat és észlelőhétvégéinket havi rendszerességgel, a tagság szabadidejének megfelelően tartjuk.

 

További információk a bemutató szervezetről:

Telefon: + 36 30 557 0250

Email: kiskuncsoport@mcse.hu

Facebook

 

20100609_kiskun_helyszin_540.jpgA tábor helyszínéül szolgáló Kézműves Tanya madártávlatból.

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagvizsgalo.blog.hu/api/trackback/id/tr7416647492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása