Csillagvizsgáló

Androméda Webcast: Az Expanse világa

2021. május 22. - PFreddy

Az  emberes űrrepülés 60. évfordulója alkalmából kivételesen nem a múltra tekintettünk vissza, hanem egy rendhagyó fordulattal inkább a jövő  kihívásait vettük sorra. Ehhez napjaink egyik (ha nem a) legjobb  űrutazós sci-fijéhez, a 'The Expanse'-hez (magyar címén 'A Térség'). Rövid történetismertetést követően elmerültünk a természettudományos és társadalmi kérdésekben, amelyeket James S. A. Corey könyvei és a belőlük forgatott filmsorozat  igyekszik a valóságtól a lehető legkevésbé elrugaszkodva végigvezetni. A  webcast során az űrutazás rengeteg nyitott kérdéséről, a természeti  törvények által felállított akadályokról, na meg a nagy ismeretlenről is beszélgettünk, bő két órás terjedelemben. 172580773_135507558580803_741702259539953903_n.jpg

 

Az Androméda Webcast műsorai tisztán audio-formátumban is elérhetőek Spotify-on és a főbb podcast-platformokon

A képanyaggal és heves gesztikulációkkal megtámogatott röpke két órás videót pedig a Chillagász youtube-csatornán találjátok:

 

 

Hamarosan pedig már érkezik az Androméda Webcast következő epizódja: május 29-én 20:00-tól a csillagászattal és űrkutatással kapcsolatos leggyakrabban ismételt kérdéseket vesszük sorra. Számítunk a ti kérdéseitekre is, amelyeket feltehettek az élő közvetítés során, illetve a műsor Facebook-eseményénél.

188015610_341600157306219_480874187431218879_n.jpg

 

Ha tetszett a bejegyzés, látogass el a Csillagvizsgáló Facebook oldalára is, ahol napi rendszerességgel találhatsz csillagászati és űrkutatási híreket, látványos felvételeket és egyéb aktualitásokat - tudományról és science fictionről egyaránt.

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagvizsgalo.blog.hu/api/trackback/id/tr6916568820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

korxi 2021.05.23. 09:19:55

Pont ezt a webcast részt néztem felvételről.
Ami magát a sorozatot illeti, szerintem a most elmúlt 5. éved volt az eddigiek legrosszabbika. És ezt már előtte tudni lehetett, amikor közzétették hogy mi lesz a fő témája. Elmondták hogy ennek majd Naomi családi élete, meg a Filip lesz a középpontjában, ami engem egyáltalán nem érdekel. És eztán ezt is sikerült a legunalmasabbra kihozni. Előre tudható tartalmú hosszadalmas, önismétlő párbeszédek, plusz erősen túltolták Naomi szenvedéseit a már nem emlékszem milyen nevű hajón, ahová űrruha nélkül átlebegett.
Szóval ez az éved volt a legrosszabb a sorozat első hét része óta.

De maga az egész ettől még továbbra is a valaha volt top 3 sci-fi között van nálam, 6 évad az már elég sok, és természetesnek veszem hogy van hullámvölgy is, mert egy ennyi évados sorozatnál mindig van.

Remélem hogy a hatodik és egyben utolsó évad megint hozni fogja a sorozat valódi szintjét, bár az mindenképp negatívum, hogy a metoo divathullám kedvéért kirakták Cas Anvart a szereplők közül.
süti beállítások módosítása